Kjøkkenet er husets hjerte

Kjøkkenet regnes ofte som husets midtpunkt. Det brukes til mye mer enn bare å lage mat, og i mange husholdninger er det her hverdagslivet leves. Vi kaller det for husets hjerte!

Et unikt kjøkken som varer

Alle har sin egen smak. Enten du liker det landlig, moderne, klassisk eller minimalistisk, fins det et mylder av kjøkkenløsninger som kan skreddersys ditt hjem. Når du skal planlegge ditt nye kjøkken kan det være lurt å velge en stilretning først, for så å finne riktige farger, material og tilbehør. Ved å blande, variere og tilpasse vil du få et kjøkken som passer til akkurat dine krav og drømmer.

 

Husk at alle de små detaljene som hvitevarer, kran, ventilator og dørknotter er med på å danne helheten til drømmekjøkkenet.

Kjøkkenkjærlighet

Familietid, morgenstund, samvær, middag, lekser, spillkveld - eller en koselig samtale? Vi tilbringer mye tid på kjøkkenet. Denne delen av hjemmet er blitt mye mer enn kun en arena for matlaging.

De siste årene har kjøkkenet og den tradisjonelle stuen for lengst vokst sammen til åpne romløsninger fylt av lys og luft. Her kan man samles rundt bordet i et lunt og varmt hjørne, og dele dagens små og store opplevelser. Hjelpe barna med lekser mens man lager middag. Eller nyte dagens første kaffekopp mens morgensolen titter frem. Det er det som er ekte kjøkkenkjærlighet.

Velg løsninger som lar deg kombinere kjøkkensysler med sosialt samvær. Her kan en kjøkkenøy være en god løsning. Den gir deg mulighet til å lage mat uten å vende ryggen til det som skjer.

Ting å tenke på

Invester i belysning. Belysning er ofte mer stemningsgivende enn man tror. Invester i løsninger som lar deg dempe belysningen og skape en lun og varm atmosfære på kjøkkenet når mørket faller på.


Husk «trekanten» når du planlegger nytt kjøkken. Du skal helst kunne gå i trekant mellom kjøleskap/oppbevaring, stekeovn/komfyr og vask. Disse punktene bør ikke ha for stor avstand, maks én meter.


La dine kjøkkenvaner guide deg til riktig design. Tilpass kjøkkenet rundt dine bruksrutiner. Har du et vindu på kjøkkenet, bør kjøkkenløsningen gi deg sjansen til å få stått mye ved det. Plasser skap like i nærheten av oppvaskmaskin. Da kan du sette tallerkener og glass effektivt rett inn i skapene. Velg vedlikeholdsfrie materialer der du kan. Da frigjør du tid du kan bruke på kjøkkenet til det du vil.