Hvilke lister brukes hvor?

Karmlisten skjuler og forskjønner overgangen mellom karm og vegg. En riktig karmlist rammer inn og fremhever særpreget i husets dører og vinduer. 

 Karmlist

Fotlisten skjuler og forskjønner overgangen mellom vegg og gulv. Avhengig av rommet forøvrig kan man velge samme farge på gulvlist, karmlist og taklist. Ønsker man å sette fokus på gulvet bør man velge en fotlist som er mest mulig lik, for eksempel en eikelist til et eikegulv. En fotlist skrår utover i bunnen slik at den ligger helt tett ned mot gulvet og den skjuler på den måten eventuelle ujevnheter i overgangen.

Fotlist 

Taklisten skjuler og forskjønner overgangen mellom vegg og tak. Ønsker man å fremheve taket, kan flere taklister settes sammen for å oppnå en bred, dekorativ takramme.

Taklist

Kombilisten kan brukes både som karm- og fotlist. Listen har rette sidekanter, slik som karmlisten, og vil derfor ikke gi et like godt resultat mot gulvet som den skrå fotlisten gir.

Kombilist

Smålister benyttes til å dekke eventuelle andre små overganger som oppstår i ulike rom, slik som mellom brannmur og vegg, avslutningen på brystpanelet etc.

Smålister

 

Kilde: Bergene Holm

Finn nærmeste forhandler

Norgeskart

Søk etter hus, hytte eller garasje

Type

Hus

Tomt
Stil
Annet

Hytte

Fasiliteter

Garasje

Størrelse
Lagring