Inspirasjon Panel

Enklere enn du tror

Det er en myte at det er vanskelig og tidkrevende å sette opp panel. Valg av bruksområde, paneltype og overflatebehandling er først og fremst et spørsmål om stil og smak.

Her presenterer vi ulike stilarter som finnes i panel. Hvilken er din favoritt?

 

Historisk - Tømmerpanel

Nesten som en tømmervegg

Massive tømmervegger er flotte og gir en lun og stilig ramme til dagens rustikke motebilde. Alle er deverre ikke så heldige å ha slike gamle vegger i huset eller på hytten sin.

Tømmerpanel består av brede, avrundede bord som minner om orginale tømmervegger. Med riktig behandling kan disse gi samme uttrykk som en orginal vegg.
Tømmerpanel

Møllestue panel

Retro - Møllerstue

Urban retro eller hytteromantikk?

Panelprofilen Møllerstue har en markert profil på hver side av panelbordet, som gir et kraftig men klassisk uttrykk på veggen.

Dette er en profil som ble brukt mye på 60- og 70-tallet og som passer godt både til en fargerik retrostil og en røffere rustikk stil.

Det er en utfordring å velge listverk til en markert panelprofil. Man bør velge en serie som ikke stjeler for mye oppmerksomhet.

Moderne - Slettpanel

Tre- naturens vakreste råstoff

Nordmenn elsker sine hytter og vi er ofte tradisjonelle når vi velger stil og råstoff til våre fritidsboliger. Både til fjords og til fjells.

En slett panel - uten krimskrams - overflatebehandlet med en "drivved look" gir både kropp og øye ro og en god følelse. Selv om uttrykket er minimalistisk og moderne er man aldri i tvil om at det er en hytte med tradisjonelle verdier.

Moderne panel

Klassisk panel

Klassisk - Vekselpanel

Stilren profil

Denne profilen består av flate underliggere og overliggere med avrundede hjørner.

På 1700-tallet ble det brukt mye bred panel med relativt kraftig og bred profil. Vekselpanel er barn av Klassisismen, der den brede panelen var dominerende, men med smalere, enklere og spinklere profil.

Denne panelprofilen kler en myk, profilert listverksserie, som Tidløs eller Klassisk som vil myke opp inntrykket uten å dominere for mye.

Nostalgisk - Faspanel

Avslappet elegant - uansett trend

Denne passer til stilretningen som ofte omtales som Shabby Chick, nostalgisk eller fransk landlig.

Nostalgisk

Faspanel

Tradisjonell - Rundfas

Profilert panel fikk sitt store gjennombrudd med sveitserstilen etter 1860 og ble denne stilens gjenganger. Det er særlig fas- og staffprofilering i ulike varianter og kombinasjoner som går igjen og som fortsatt har stor popularitet.


Kilde: Bergene Holm

Finn nærmeste forhandler

Norgeskart

Søk etter hus, hytte eller garasje

Type

Hus

Tomt
Stil
Annet

Hytte

Fasiliteter

Garasje

Størrelse
Lagring