Arkitekttegnet hus - bygg drømmehjemmet på dine premisser

HIBA Hus har mer å by på enn det du ser på nettsiden og i katalogen. Alle HIBA Hus og hytter har gode planløsninger, godt design og er optimalisert for kostnadseffektiv produksjon. Men du kan selvsagt også få en helt egen type. Våre dyktige arkitekter har lang erfaring med å tegne skreddersydde hus til familier som drømmer om noe helt unikt. Her kan du lese litt mer om forskjellene mellom å velge egen type – til forskjell fra å velge et av våre typehus.

Når du skal bygge hus, har du som regel to muligheter: Du kan velge et typehus, også kalt kataloghus, eller du kan få en arkitekt til å tegne et unikt hjem etter hva du og familien ønsker og har behov for. De fleste velger førstnevnte alternativ. Blant annet fordi man da på forhånd kan vite mer eksakt hva huset vil koste. Likevel er det noen fordeler med å få arkitekten til å tegne drømmehjemmet ditt.

 

  

Større valgfrihet og fleksibilitet

Et arkitekttegnet hus er perfekt for deg som ønsker å sette et helt eget særpreg på huset. Du vil ha større frihet til å velge de løsningene som passer best for deg og dine kjære – uten å måtte inngå kompromisser på hverken planløsning eller fasadeutrykk.


Kanskje ønsker du at utleiedelen i din nye bolig etter hvert skal kan brukes som ekstra boplass for husets tenåringer eller gjester? Eller vil du kanskje bruke helt spesielle materialer eller sette inn ekstra vinduer, eller større vinduer for å slippe inn mer lys? Kanskje ønsker du overlys ned gjennom flere etasjer fra en innfelt lyssjakt? Med en arkitekt på laget kan du utnytte alle de beste kvalitetene med din unike tomt og tilpasse huset til dine tanker og idéer.


Med et arkitekttegnet hus har du ganske enkelt muligheten til å påvirke hver minste lille detalj. Dersom du planlegger å bygge i et område med ulendt terreng eller hvor det er spesielle reguleringsbestemmelser på tomten, kan en arkitekt i større grad tilpasse huset til tomten enn hva som er mulig med et kataloghus.

HIBA Hus egen type levert av Byggmester Ulf Johannessen AS

HIBA Hus egen type levert av Byggmester Ulf Johannessen AS

Vi skaper det perfekte hjemmet i samråd med deg

Alle våre typehus kan selvsagt også bearbeides og tilpasses av arkitekt. Et godt utgangspunkt for ditt unike husprosjekt kan derfor være en planløsning eller en fasade som du liker fra et av typehusene. Alternativt starter arkitekten med blanke ark basert på dine ønsker. Finn bilder og sett opp en liste over det dere liker å gjøre når dere er hjemme. Hvilken hobby du har forteller kanskje arkitekten noe om hvordan hobbyrommet du ønsker deg bør være.

Ett kontaktpunkt å forholde deg til

Dersom du ønsker å benytte vår arkitekttjeneste og skape ditt unike drømmehjem, vil arkitekten ha ansvar for arkitekturprosjekteringen og vil gi deg råd og innspill underveis. Hos oss får du alt; god arkitektur, levering av solide produkter av høy kvalitet og bygging av huset på en faglig forsvarlig måte. Du får du ett kontaktpunkt å forholde deg til under hele prosessen – helt fra forprosjekt til ferdigstilling. Huskonsulenten hos din lokale HIBA-forhandler bistår deg gjennom hele prosessen og sørger for å hjelpe deg slik at du ikke opplever hverken unødvendige forsinkelser eller budsjettoverskridelser.


På bakgrunn av samtaler med dere og en vurdering av tomten skaper vi et unikt hjem med god arkitektur – tilpasset nærmiljø, livssituasjon og ditt budsjett. Dine ønsker og behov danner alltid utgangspunktet vårt når vi sammen skal skape ditt drømmehjem.

Har du allerede tegnet skisser av drømmehuset? Fyll ut skjemaet nedenfor eller kontakt din nærmeste HIBA-forhandler i dag, så hjelper vi deg videre!

Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi har over 40 HIBA-forhandlere fordelt over hele Norge.

Vi ser frem til å være med deg på den spennende reisen du har foran deg.

Kontakt oss